Editörümüz Ömer Faruk Çolak’ın bu ay Fark Yaratanlar köşesindeki konuğu, ANKON Danışmanlık’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet E. Müderrisoğlu. ANKON Danışmanlık, kamu ve özel sektörde, Türkiye’nin kalkınması amacıyla yaptığı çalışmalarla uluslararası tanınırlığa sahip bir şirket.
Ömer Faruk Çolak: İktisat ve Toplum Dergisi’nin değerli okurları, bu sayımızın Fark Yaratanlar köşesinde iş dünyasından bir temsilci var; Ankon Danışmanlık’ın Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet E. Müderrisoğlu. Röportaj teklifimizi kabul ettiği için kendilerine çok teşekkür ediyoruz.
Ahmet Bey, şirketinizin web sayfasına baktığımda ilgimi çeken bir cümle oldu. Diyorsunuz ki; “Biz uluslararası çevreye ilişkin bütün kurallara uymayı taahhüt ediyoruz.” Bu, sadece bu şirketin taahhüttü değil, aynı zamanda o şirketin başındaki kişinin de kabulü. O yüzden, ilk olarak Ahmet Müderrisoğlu kimdir, nasıl bir eğitim aldı, ANKON’a gelene kadar neler yaptı, nasıl bir süreçten geçti?
Ahmet E. Müderrisoğlu: Çok güzel yakalamışsınız, Hocam. Uluslararası kabul edilmiş, etik ve mesleki prensiplere uymayı taahhüt ediyor olmak, zaten ANKON’un uluslararası nitelikli bir şirket olmasının birinci adımı olarak değerlendirilmeli. ANKON ayrıca Birleşmiş Milletler Global Compact üyesi olarak “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” prensiplerine uymayı taahhüt etmiş bir kuruluş.
Sayı: İktisat ve Toplum Dergisi 128Sayfa Aralığı: 50-63
Bir cevap yazın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.