Uzun bir aradan sonra, yeni bir formatla döndüğümüz Yuvarlak Masa Toplantıları’nın ikincisinde Editörümüz Ömer Faruk Çolak ve dergimizin Yayın Kurulu üyelerinden Serdar Sayan’ın bu ayki konuğu Mahfi Eğilmez.
Ömer Faruk Çolak: İktisat ve Toplum Dergisi’nin değerli okurları, Yuvarlak Masa’nın Toplantısı’na hoş geldiniz. Bu ayki konuğumuz Mahfi Eğilmez. Mahfi Eğilmez’i size tanıtmaya gerek yok, hepimiz tanıyoruz. Ama şunu söylemekte fayda var; yaşadığımız bu olgular için “Türkiye’de ortaya çıkabilir, aman dikkat!” diyen az sayıda iktisatçı vardı, onların başında da Mahfi Eğilmez Hoca geliyordu.
İktisat ve Toplum Dergisi’ni 11 yıldır takip eden okurlarımızla, Türkiye’nin adım adım krize yaklaştığını ve sonuç olarak biriktire biriktire o noktaya ulaştığımızı deneyimledik. Bunu söylemekten hiç hoşlanmıyorum ama dediğimiz çıktı, demek durumundayım.
Bugünkü toplantımıza şöyle bir soruyla başlayalım istiyorum, ekonomide bu noktaya nasıl geldik?
Serdar Sayan: Mahfi Hoca’yı İktisat ve Toplum okuyucuları tanıyordur eminim ama herkes tanıyor, tanıtmaya ihtiyaç yok lafı çok doğru değil. Televizyon programlarında sürekli analiz kasan bazı gazeteciler bile onun 2001 Krizi sırasında Merkez Bankası Başkanı olduğunu zannediyorlardı(!)
Ömer Faruk Çolak: Demek ki Merkez Bankası’nda bir değişim gerekiyor, Serdar.
Mahfi Hocam, siz eski bir bürokratsınız; bununla birlikte üniversitelerde ders vermiş, yıllarca gazetelerde yazmış, ekonomi programları yapmış bir kişisiniz. Dolayısıyla siz, her iki taraftan da gözlem yeteneğine, gücüne, görüşüne sahipsiniz. Biz buraya nasıl geldik Hocam?
Sayı: İktisat ve Toplum Dergisi 134Sayfa Aralığı: 4-23
Bir cevap yazın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.