Editörümüz Ömer Faruk Çolak ve Yayın Kurulu üyemiz Serdar Sayan’ın Yuvarlak Masa Toplantıları’nda bu ayki konuğu Kamil Yılmaz.
Ömer Faruk Çolak: Değerli okurlar, yeni bir Yuvarlak Masa’yla karşınızdayız. Bu ayki konuğumuz Koç Üniversitesi’nden Kamil Yılmaz. Hocam hoş geldiniz.
Kamil Yılmaz: Hoş bulduk Faruk Hocam.
Ömer Faruk Çolak: Bildiğiniz gibi programı sevgili Serdar Sayan’la birlikte yapıyoruz. Serdar’a da hoş geldin diyorum.
Serdar Sayan: Hoş bulduk. Kamil, aslında bizim okurlarımıza çok yabancı değil ama önce bir iki cümleyle kendisini tanıtsın isterse. Bizi okumaya yeni başlayan okurlarımız varsa onlar da tanısınlar.
Ömer Faruk Çolak: Tamam. Sonra da dünyadaki durumu değerlendirmenizi rica edelim Hocam. Çünkü dünyada hem enflasyon hem faiz oranları yükseliyor, bir taraftan da durgunluk sinyalleri var. Kamil Hocam, söz sizin.
Kamil Yılmaz: Ben kısaca bahsedersem kendimden, 28 yıldır Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde öğretim üyesiyim. Uzmanlık alanlarım uygulamalı ekonometri, makro ekonomi ve uluslararası ticaret. Araştırmalarım özellikle iktisat politikasına yön gösterecek konularda ve uygulamalı çalışma yöntemleri geliştirmek üzerinde yoğunlaşıyor.
Şimdi dünya ekonomisiyle ilgili sorunuza geçtiğim zaman, isterseniz salgından başlayayım; Sanırım son yıllarda yaşadıklarımızı düşününce benim aklıma “savrulan dünya ekonomisi” tanımlaması geliyor. Gerçekten dünya ekonomisi salgın nedeniyle karşı karşıya kalınan büyük bir durgunluk sonrasında hızlı bir çıkış yakaladı ama bu çıkış da enflasyonda hızlı bir artışa neden oldu.
Sayı: İktisat ve Toplum Dergisi 141Sayfa Aralığı: 33-49
Bir cevap yazın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.