6 Şubat Depremleri ve Sosyal Sermaye – Bilal Bağış


Sosyal sermaye, sivil toplumun kendi kendini örgütlemesi çabalarının bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. Bu yüzden de sivil toplumun önünün açılması önemlidir.

Sermaye Türleri İçinde Sosyal Sermayenin Yeri

İş gücü, doğal kaynaklar ve fiziksel sermaye gibi konvansiyonel üretim faktörlerinin ekonomik büyüme veya yeniden toparlanma gibi konuları açıklamakta zorlandığı malumdur. Örneğin, Türkiye’deki AB ortalamasına göre düşük gelir seviyesine rağmen, refah seviyesinin, yaşam standartlarının ve hayat kalitesinin yüksekliğini; ülkenin yeni sorunlarla ve krizlerle mücadeledeki başarısının matematiğini açıklamakta yetersiz kalır.

Sayı: İktisat ve Toplum Dergisi 151
Sayfa Aralığı: 84-91

Bu makalenin tamamını okumak için satın almalısınız.

İTÜ’deki mühendislik lisansının (2006) ardından; Sabancı Üniversitesi’nde ekonomi yüksek lisansını tamamladı. Akademik eğitimini ABD’den aldığı burs ile University of California’da devam ettirdi ve 2014’te Ekonomi dalında doktorasını aldı. Dr. Bağış, akademik kariyerinin yanı sıra Akbank, Merkez Bankası, Yapı Kredi Bankası, THY, Globalwonks ve Monarch gibi yurt-içi ve yurt-dışı kuruluşlarda özel sektör tecrübesi kazandı. Yurt içi (Sabancı Üniversitesi) ve yurt dışındaki (University of California Berkeley) önde gelen üniversitelerde akademik ve mesleki bilgisini ders vererek aktarma fırsatı buldu. Lisans ve lisansüstü düzeyde ekonomi, matematik ve finans dersleri verdi. Aralarında Dışişleri Bakanlığı SAM ve SETA’nın da olduğu farklı kurum ve kuruluşlarda çalışmaları ve analizleri yayınlandı. Dr. Bilal Bağış, bugüne kadar, değişik üniversite ve kuruluşlarda akademisyen, ekonomist, stratejist ve danışman pozisyonlarında çalışarak; önemli tecrübeler edindi. Akademik çalışmalarını uluslararası finans, makroekonomi, iktisat politikaları analizi, kamu politikaları ve politik ekonomi alanlarında devam ettirmektedir.

Bir cevap yazın