Zaman Akarken: Edebiyat ve Diplomasi Anıları – Osman Arolat


Yıldırım Keskin’in Zaman Akarken kitabında edebiyat ve diploması anıları aktarılıyor. Keskin, kitabının yazılmasının nedeni olarak şu görüşleri ortaya koyuyor:

“Yazar olarak da diplomat olarak da pek çok kişiyle tanıştım, çalıştım, birlikte oldum. İlginç olaylar da yaşadım; bazen gülünç, bazen acı, bazen ciddi… Bu kişilerin ve olayların belki yazınsal ya da tarihsel bir değeri olabilir düşüncesiyle, yitip gitmelerine gönlüm razı olmadı.

Kitabı oluşturan 22 başlık

Yazar kitapta olaylar ve anıları 22 başlıkta sunuyor. Bunların bir bölümünde, bazı tanıdığı kişilerle yaşadıkları anıları dile getiriyor. Bir kısmında ise diplomat olarak yaşadığı olaylarla ilgili izlenimlerini aktarıyor. Yanı sıra kendisinin daha önce yayımladığı Avrupa Yollarında Türkiye kitabında, yeterince ya da hiç değinmediklerini Zaman Akarken kitabında topluyor.

Sayı: İktisat ve Toplum Dergisi 129
Sayfa Aralığı: 107-112

Bu makalenin tamamını okumak için satın almalısınız.

1942 yılında Ankara’da doğan Arolat, ilk ve orta öğrenimini bu kentte tamamladıktan sonra yüksek öğrenimini İ.Ü. İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nde yaptı. 1962 yılında amatör olarak Ankara’da Öncü gazetesinde gazeteciliğe başladı. 1965 yılında profesyonel oldu. O günden bu yana gazetecilik mesleğini sürdürüyor.

Bir cevap yazın