Devlet ve Piyasa İlişkisine Klinik İktisat Yaklaşımı – Ercan Eren


Değişim süreci içinde, zaman zaman çatışmalar daha fazla belirgin hale gelmektedir. Bahçenin düzenlenmesine ve bazen de bahçıvanın değişmesine ihtiyaç ortaya çıkmaktadır.

Devlet-ekonomi ilişkisinde, birbirini sürekli etkileyen mikro, mezo ve makro düzeyde etkileşimler vardır. Bu etkileşim bağlamında, makro bahçenin düzenlemesi, devlet-ekonomi ilişkileri, çoğu zaman patika içinde, bazen de patika dışına çıkarak radikal değişiklikler göstermektedir. İsrail (1985), Yunanistan, Hindistan, belki kısmen Japonya ve G. Kore başta olmak üzere, Türkiye’yi de dâhil ederek, çok sayıda örnek vermek olanaklıdır.

Sayı: İktisat ve Toplum Dergisi 145
Sayfa Aralığı: 57-65

Bu makalenin tamamını okumak için satın almalısınız.

Ercan Eren 1957 yılında Denizli'de doğdu. 1978 yılında istanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdi. Aynı fakültede yüksek lisans ve doktora yaptı. 1980-1993 yılları arasında Uludağ Üniversitesi'nde araştırma görevlisi, yardımcı doçent ve doçent olarak çalıştı. 1994 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne profesör olarak atandı. Evli ve bir çocuk babasıdır. Ercan Eren, İktisatta Yöntem, Piyasa-Özgürlük ve Eşitlik, Makro İktisat, Mikro İktisat ve Türkiye'de 1998-1999 Krizinde Yönetici Davranışları (ortak çalışma) adlarında yayınlanmış beş kitaba sahiptir. Ercan Eren'in iktisatta yöntem, iktisat eğilimi, iktisadi düşünce tarih, piyasa ve etkinlik sorunları, geçiş ekonomileri, makro iktisat, siyaset ekonomisi alanlarında yoğunlaşan yüzden fazla makalesi yayınlanmıştır.

Bir cevap yazın